Grydesæt

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material

Gryder og pander til amatørkokke og proffer

Uden gryder og pander går det slet ikke i et køkken. Til enhver koks grundudstyr hører sig to små gryder med en diameter på ca. 16 centimeter og to store gryder med en diameter på ca. 20 centimeter. I forhold til de små gryder skal du helst vælge en model i stål til sovser og en med en lidt højere beholder til grøntsager og andet tilbehør. De store gryder egner sig særligt godt til at tilberede kartofler, pasta og kød i. Hvis man godt kan lide at lave mad til flere personer, så kan man godt supplere dette grydesæt yderligere med en 5-liters suppegryde.

Sådan genkender du kvalitetsgryder

Kvalitetsgryder fremstilles i smagsneutrale, farveægte, syrebestandige og brudsikre materialer, fx i keramik, rustfrit stål eller støbt aluminium. De afgiver ikke nogen skadelige stoffer til maden og har ikke nogen skarpkantede dele, fine ridser eller hulrum. Kvalitetsgryder er godt forarbejdet og har en lang levetid, så der selv ved intensivt brug ikke brækker nogen smådele af. Gryder, der er lette at rengøre, og som kan gå i opvaskemaskinen, er praktiske. Men designet spiller også en rolle: Ergonomisk korrekt formede håndtag muliggør en sikker håndtering af gryderne. Du skal også tage højde for dit komfur, når du skal vælge dit nye grydesæt. Det er nemlig ikke alle gryder, der må bruges på elektriske komfurer, keramiske kogeplader, gaskomfurer og induktionskomfurer.

Tips til køb af pander

Enhver husholdning har brug for mindst én pande. Modeller i støbejern eller rustfrit stål er perfekte til at lave god stegeskorpe på løg og kød, mens pander med non stick-belægning gør det meget nemmere at lave omeletter og pandekager. Ideelt set bør du dog have to pander - en stor stegepande med høj kant og låg til gryderetter og en lille pande til snacks som spejlæg.