Kradsetræer

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material
 1. 459 kr
  UVP 745 kr.
  (89)
 2. 379 kr
  UVP 525 kr.
  (86)
 3. 659 kr
  UVP 925 kr.
  (91)
 4. 559 kr
  UVP 965 kr.
  (94)
 5. 629 kr
  UVP 970 kr.
  (88)
 6. 469 kr
  UVP 670 kr.
  (89)
 7. 629 kr
  UVP 895 kr.
  (87)
 8. 2.309 kr
  UVP 3.195 kr.
  (98)

Kradsetræ: Katteejernes vigtigste møbel

Katte er små rovdyr – også selvom man næsten ikke mærker det på de blidt spindende kæledyr. Derfor kan vores hustigre rigtig godt lide at hvæsse deres kløer og gøre sig klar til jagt – også selvom de kun nedlægger garnnøgler og plysmus. Og for at din lille missekat ikke kommer på den idé at hvæsse sine klør på dine værdifulde møbler, bør du stille et kradsetræ til rådighed for den. Vi giver dig tips til, hvordan du finder et passende kradsetræ til din kat, der samtidig ikke koster en formue.

Hvilket kradsetræ passer til din kat?

Når man skal finde det helt rigtige kradsetræ til sin kat, er det først og fremmest vigtigt at efter om det er produceret i ordentligt materiale. Det bedste er at vælge et kradsebræt, der er produceret i naturmateriale som sisal eller træ, for kattene klatrer ikke kun på kradsetræet, de tygger også i det. Man kan heldigvis sagtens finde et billigt kradsetræ, der er lavet i ordentligt materiale. Kradsetræer med betræk, der kan tages af og vaskes, er særligt praktiske i tilfælde af, at der skulle ske et lille uheld eller fældning, hvilket særligt er brugbart, hvis du har en langhåret kat. Dernæst er det vigtigt at tænke over tykkelsen på stammen. En ekstra tyk stamme vil give en større stabilitet og sikre fodfæste for selv den mest energifyldte vildkat.

Kradsetræer med indbyggede rør, huler, fordybninger, liggeflader og hængekøjer er særligt populære. De bliver ikke kun brugt til at hvæsse klør på, men også til at lege, sove og gemme sig på. Man kan også få et kradsetræ med legetøj, hvilket giver din kat god mulighed for at blive aktiveret. For at sikre at katten kan lege vildt, er det vigtigt, at der medfølger en god samlevejledning, så alle delene bliver monteret korrekt.

Højde og placering af kradsetræet

Det er vigtig at overveje om højden passer til din kat. Lavere og mellemhøje kradsemiljøer egner sig først og fremmest til killinger: de lærer nemlig ret hurtigt at klatre op på et kradsetræ – men det kræver dog lidt øvelse at komme ned igen. For at undgå en ulykkelig killing eller uheld, er det derfor er en god idé ikke at montere et for højt klatretræ med det samme. Til gengæld er et kradsetræ fra gulv til loft det rigtige valg, hvis der lever flere voksne katte i dit hjem: I sådan et kattemiljø er der nemlig plads til at alle dine missekatte kan få sit eget sted. For ældre katte er det bedste valg et kradsetræ med trapper mellem niveauerne, så deres led bliver skånet mest muligt.

Vores tip: Katte vil helst opholde sig der, hvor der er mennesker. Vælg derfor et kradsetræ, der er let at få til at passe ind i din bolig – overvej fx om træet skal være sort, beige, hvidt eller en anden farve - og giv det en central plads i din stue. Så vil din misser få mest glæde af træet.