Hundebure

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material
 1. 749 kr
  UVP 1.120 kr.
  (87)
 2. 689 kr
  UVP 895 kr.
  (84)
 3. 809 kr
  UVP 1.120 kr.
  (84)

Hundebur: Sikkerhed på farten

Uanset om det handler om turen hen til dyrlægen, til hundepasseren eller til den nærmeste hundemark: På et eller andet tidspunkt skal din firbenede ven ind i bilen. Mens nogle hunde er begejstrede for at være medpassagerer fra start af, reagerer andre i første omgang lidt skeptisk. For at gøre transporten sikker, er det nødvendigt, at din hund transporteres i et hundebur. Kun på den måde er din hund sikret mod at blive ramt af flyvende genstande ved fx fuld opbremsning eller endnu værre ved et uheld.

Hvilken størrelse hundebur?

Det afgørende for valget af et hundebur er din hunds størrelse: Buret skal have nok plads til, at din firbenede ven kan ligge behageligt, udstrakt og samtidig kan sidde oprejst. Transportboksen må dog ikke være for stor, for ellers vil din hund muligvis kunne blive slynget unødigt rundt, når I kører i bil. Derudover bliver nogle hunde mere rolige under kørsel, hvis de sidder i et mindre bur frem for et stort bur. Du kan enkelt måle et hundebur op derhjemme ved at markere burets fire hjørner på gulvet og få hunden til at lægge sig midten. Hermed kan du se, om hunden har nok plads i det bur, du overvejer at købe.

Hvilket hundebur anbefales?

Hvis man er meget på farten med sit dyr, fx til turneringer eller udstillinger, vil man være godt kørende med et hundebur i robust aluminium, der står stabilt i bilen. Hvis hundeburet skal opbevares steder, hvor der er begrænset med plads, er det en god idé at vælge en sammenfoldelig model, der efter brug kan de opbevares uden at fylde særlig meget. Hvis hundeburet skal bruges steder, hvor hunden risikerer at blive plaget af fluer og myg, er det en god idé at investere i et hundebur med et integreret fluenet, der beskytter hunden mod irriterende insekter.

Sådan vænner du din hund til sin transportboks

Det ideelle vil være, at en hund allerede kommer til at bruge hundebur, når den er hvalp. Mange opdrættere har derfor en hundetransportboks til rådighed i boligen eller i haven, som hvalpene er begejstrede for at bruge til at lege, tumle eller sove med. På den måde vænner de sig til hundebure i en tidlig alder og accepterer dem som en naturlig del af deres territorium. Men ældre hunde kan stadig godt vænnes til at bruge transportboks - med masser af tålmodighed og en god portion godbidder.