Massagebrikse

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material

En massagebriks bringer afslapning ind i dit liv

Vil du gerne nyde den lækre følelse af en blid massage inden for dine egne fire vægge? Vi fortæller for dig her, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber.

Transportable massagebrikse er fleksible og stabile

En transportabel terapibriks kan inden for meget kort tid og uden det store besvær klappes op og sammen igen. Den kan klappes sammen uden at fylde noget og kan bruges med det samme, du gerne vil masseres, eller en et familiemedlem ønsker behandling. Vær opmærksom på egenvægten: Transportable massagebrikse bør maks. veje 25 kg, så de også let kan flyttes uden besvær. Der hører ofte en bæretaske med i den samlede levering, og den vil kunne hjælpe dig med at transportere briksen.

Fleksibiliteten bør selvfølgelig ikke være på bekostning af stabiliteten. Kvalitetsmassagebænke har et robust stel, skridsikre fødder med gummipuder og et indbygget hængsel i midten. Tværstænger og diagonale stropper øger stabiliteten yderligere og forhindrer forstyrrende knirkelyde selv ved større belastninger. Den maksimale belastning for en god massagebriks bør ligge på 250 kg.

Komfort til massøren og dem der bliver masseret

Vælg et behandlingsbord med en god længde og bredde. På den måde har du masser af plads til at blive masseret og kan nemt og bekvemt lægge dig hen og have armene ned langs siden. Som massør bør du overveje, at nogle greb kræver mere bevægelsesfrihed, og derfor bør du have størrelsen på det rum, hvor briksen skal stå, i baghovedet.

Kvalitetsbrikse kan indstilles i højden, så terapeuten kan tilpasse den til sin egen højde. De skal også kunne indstilles individuelt ved hoved og fødder. Tilbehør som armslynger eller hovedstøtter gør massagen endnu mere behagelig. De pågældende dele bør kunne sættes fast på massagebriksen og justeres enkeltvis. Hovedstøtten har nogle fordele i forhold til en almindelig massagebriks med bare et hul i den øverste del af massagebriksen: Ens ansigt ligger helt frit og gør det muligt at trække vejret afslappet under massagen. Hældningen på puden bør kunne indstilles ubegrænset, så klienten ikke får nakkesmerter under massagen.

Polstring og betræk på en hygiejnisk massage-briks

En massagebriks med blød polstring i en tilstrækkelig kvalitet er frem for alt afgørende under en længere massage. Eksperterne anbefaler en tykkelse på fire centimeter eller mere på skummet, så man kan ligge behageligt under massagen. Særligt kanterne og syningerne på massagebriksen skal være lavet i noget god kvalitet.

Hygiejnen spiller dog også en stor rolle for ens velbefindende. For at kunne garantere en perfekt hygiejne, bør betrækket på din massagebriks være hudvenligt og til at tage af og vaske. Underlag i polyuretan anbefales - også kaldet PU-belægning. Det drejer sig her om kunstlæder af meget høj kvalitet, der ikke indeholder blødgøringsmidler og skadelige dampe. Samtidig sørger den olie- og vandafvisende overflade for god hygiejne i behandlingsrummet.

Ægte læder er dog også egnet som betræk på behandlingsborde: På grund af læderets glatte og finporede tekstur føles det blødt og varmt på huden. Klientens krop kan glide særligt blødt rundt på det, hvilket gør massagen meget behagelig.

Pleje og vedligeholdelse af massagebrikse

Gør din massagebriks grundigt ren med varmt vand efter massage. Der findes specielle sprays i fagbutikker til at desinficere med, der passer til betrækket på dit massagebord. Vigtig info: Lad dit behandlingsbord tørre godt, inden du klapper det sammen og opbevarer det i transporttasken - ellers risikerer du grimme pletter på yderstoffet.

Kontrollér massagebriksens skruer og møtrikker dér, hvor man justerer højden, på benpladerne og i samlingerne ca. hver sjette måned for at kunne garantere en optimal stabilitet. Særligt ved hyppig brug kan det være nødvendigt at sætte dem fast med en skruetrækker..

De mest populære massageteknikker

Din massagebriks egner sig til utallige forskellige massageteknikker. Vi vil kort uddybe de mest populære her. Den mest udbredte massageform er den svenske. Det er en klassisk helkropsmassage eller en delvis kropsmassage, som løsner op i spændinger ved hjælp af æltende og strygende bevægelser. Duftende olier forstærker effekten af wellness.

Thai-massage, også kendt under det thailandske navn "Nuat Phaen Boran", består af passive udstrækninger af kroppen. Herudover består den også af en trykpunktsmassage, der ligner akupressur, og endelig en blid mobilisering af leddene. Her arbejder terapeuten med hånden, albuen og fødderne.

Også inden for den japanske Shiatsu-massage bruger massøren mere sin egen kropsvægt end sin muskelkraft. Her bliver energibanerne først og fremmest behandlet, hvilket ifølge den traditionelle kinesiske medicin fordeler livsenergien i kroppen. Teknikken "Lomi Lomi Nui" stammer fra Hawaii. Denne særlige massageform skal ikke kun få én til at slappe af, men også løsne kropslige og mentale blokader. Terapeuten bruger hele sin underarm inklusive albuen til det. Herudover findes der mange andre massageteknikker, hvor der bruges hjælpemidler som opvarmede sten, duftende urtestempler eller bløde kropspeelinger.

Massagebriksen er nøglen til mere velbehag

En massagebriks gør det muligt at give afslappende bevægelser videre eller selv at modtage dem. Nyd denne århundrede gamle terapiform gennem tryk, stræk og æltning og læg al hverdagsstressen bag dig.

Uanset hvad du skal bruge en briks til, kan du finde det, du søger, lige her. Vores brikse er velegnede til alt fra massage, thaimassage, zone- og fysioterapi til akupunktur og healing. Briksene kan med andre ord bruges til flere forskellige typer massage derhjemme. De fås i fine, neutral farver, og du kan frit vælge den farve, der bedst passer til dit hjem.

Massagebriksene i vores sortiment er beregnet til privat brug.