Autostole

Filter
Farvegruppe
  1. beigeblåbrunfarvetgennemsigtiggrågrøngulguldhvidlillalyserødorangerødsortsølv
Materiale

Autostolen – Hvor længe skal den benyttes?

Siden 1993 har autostolen været lovpligtig i alle køretøjer med ”restraint systems”. Dette betyder at alle børn på op til 10 år og 135 cm skal være beskyttet af en godkendt autostol under køreturen. I april 2008 blev lovgivningen strammet; kun autostole med godkendelserne ECE R 44/03 eller ECE R 44/04 må bruges. Autostole som er placeret under ECE R 44/03 standarden må ikke længere sælges efter juli 2009, men de er ikke forbudte.

Nye alternative autostole, de såkaldte i-Size med godkendelsen ECE R 129 er nu også godkendte siden juli 2014. Disse muliggør, at børn i alderen op til 15 måneder kan sidde bagudvendt i bilen. Stole eller sæder af andre certifikater eller intet certifikat er forbudt. Kører man uden autostol sætter man ikke blot sit barns liv i fare, men som fører af bilen risikerer man også en bøde på 2000 kr. og et klip i kørekortet.

Autostole inddeles i forskellige vægtklasser

De små poders alder og vægt er det afgørende, når der skal vælges autostol. På baggrund af dette inddeles autostolene efter vægtklasser: Vægtklasse 0 passer til babyer fra 0 til 10 kilo, hvilket svarer til en alder på 0 til 9 måneder. Klasse 0+ kan faktisk bruges indtil 13 kilo og en alder på halvandet år.

Autostole i vægtklasse II bruges til børn fra 9 til 18 kilo, altså fra 8 måneder til 4 år. Børnehavebørn fra 3 til 7 år og med en vægt på 15 til 25 kilo passer autostolene i vægtklasse II. Og de store børn på 6 til 12 år og med en vægt på 22 til 36 kilo må køre med i en autostol i vægtklasse III.

Sådan fastgøres autostolen i bilen

Autostole i alle vægtstørrelser kan fastgøres med en trepunktssele eller med Isofix. Sidstnævnte er en forankringsteknik i bilen, som findes i de fleste nye biler. Babyautostole i vægtklasserne 0 og 0+ skal du placere i bagudvendt stilling i bilen. Placer aldrig babysædet på et sæde med airbag, da det vil kunne få fatale følger i tilfælde af et uheld. Godt at vide: I de fleste køretøjer kan airbaggen frakobles, så din baby også kan sidde sikkert på passagersædet.

Mange skråstole har en sædeindsats, der især beskytter din nyfødtes hoved godt i de første måneder. Når toppen af barnets hoved ikke mere ligger sikkert i babyautostolen, er det tid til at rykke op i den næste vægtklasse. Der findes to forskellige slags autostole i vægtklasse I: Modellerne med sikkerhedspude sikrer barnet med et lille bord foran maven. Stole med H-sele har ikke noget bord, og barnet spændes fast med en sele. De kan delvist også placeres i bagudvendt stilling. Autostolene i klasse II og III er selepuder med ryg- og sovestøtte uden egen sele. Barnet spændes fast med bilens almindelige sikkerhedssele.

Hvilken autostol er bedst?

Der kan ikke gives ét endegyldigt svar på, hvilken autostol, der er bedst, da det afhænger af på barnets vægt, højde og alder. Der er dog flere vigtige ting at tage højde for, når man skal købe en autostol. Husk, at den bedste autostol er en godkendt autostol. Derfor er vigtigste når man skal finde frem til hvilken autostol, der er bedst, er selvfølgelig til at begynde med, at sikre sig, at autostolen er godkendt. Dernæst er det en god idé at finde en autostol, der kan vokse med barnet. Lovgivningen foreskriver brug af autostol indtil barnet er 12 år eller over 1,5 meter højt, og derfor er det smart at købe en autostol, der kan tilpasses barnet. Dermed kan man undgå at skulle ud at investere i autostole flere gange.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en autostol?

Ud over stolens umiddelbare fejlfrie tilstand er det også vigtigt at holde øje med godkendelsesmærkatet på autostolen. Der skal være en gyldig godkendelsesmærkat på autostolen for, at den er lovlig. Kig efter E-mærket og de to første cifre i den lange talrække under eller efter mærket. Tallet skal enten starte med 03 eller 04, så er stolen i orden. Tjek altid brugsanvisningen, så du er sikker på, at du monterer stolen korrekt.

Forskellige betræk til autostole

Autostole fås med forskellige slags stofbetræk. Det anbefales at vælge noget mørkt, smudsafvisende stof, da materialet ofte belastes meget på køreturene. Især til babysæder og skråstole bør du se efter, om stoffet kan tages af og vaskes – der kan nemlig hurtigt ryge noget ved siden af, når det gælder de helt små. Vores tip: Du kan roligt lade de større børn være med til at vælge farve og design. Det er jo dem, der gerne skal sidde i stolen og nyde turen i den.

Hvor længe skal man bruge autostol?

Lovgivningen foreskriver brug af autostol – og det gælder for hver en tur, du kører med dit barn, indtil det er tolv år eller over 1,50 meter højt. Forældre bør ikke opfatte lovgivningen for hvor længe det kræves at bruge autostol, som et forsøg på at chikanere, men derimod som en garanti for dine børns sikkerhed i bilen. De små poder er nemlig kun beskyttet mod slemme kvæstelser i tilfælde af et uheld, hvis de sidder fastspændt i en kvalitetsautostol. Et faktum, som burde ligge alle forældre på sinde – der er nu en gang ikke noget vigtigere end vores børns ve og vel.

Billig autostol, der passer til dit barn

Selvom vi kan tilbyde dig en billig autostol og måske et godt tilbud, går vi bestemt ikke på kompromis med hverken sikkerhed eller kvalitet. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt du køber en sikker autostol hos os. Vores autostole er alle godkendte, hvilket fremgår af stolens godkendelsesmærkat, der fortæller, at den er lovlig. De to første cifre i mærket starter enten med 03 eller 04 og angiver, at stolen er lovlig og sikker at bruge.

Registrering nyhedsbrev
© tectake   |   Alle priser er inklusiv moms og fragt

Forsendelsesinformationer:Vi afsender din ordre samme dag, som du bestiller den, hvis: