Polyrattan havemøbelsæt

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material
 1. 6.679 kr
  UVP 8.965 kr.
  (90)
 2. 1.169 kr
  UVP 1.865 kr.
  (92)
 3. 2.709 kr
  UVP 4.165 kr.
  (89)
 4. 1.509 kr
  UVP 2.985 kr.
  (90)
 5. 3.319 kr
  UVP 5.230 kr.
  (91)
 6. 1.609 kr
  UVP 2.675 kr.
  (93)
 7. 4.259 kr
  UVP 7.470 kr.
  (85)
 8. 6.509 kr
  UVP 7.470 kr.
  (86)

Rattan-møbler overbeviser med deres robusthed og tiltalende udseende

Vi vil alle sammen gerne have et smukt hjem, hvor vi kan slappe af efter endt arbejde og koble fra i naturen. Hvis man har sin egen have eller terrasse, kan man betragte sig selv som heldig. Udformningen af afslapningsoaserne præges tilsvarende af de møbler og accessoires, som er med til at skabe rummet. Udbuddet af have- og udestuemøbler er meget varieret, men hvis man vælger at købe loungesæt bestående af rattan-møbler, så har man truffet et godt valg. Ud over den ægte rattan, der egner sig til indendørs brug, er møbler i polyrattan specielt fremstillet til brug i udendørs miljøer. Stole, borde, skamler eller et komplet bord- og stolearrangement overbeviser med deres mange fordele. De har en lang levetid, er vejrbestandige, lette at rengøre og passer til næsten alle måder at bo på. Havemøbler i polyrattan pyntet med farverige puder gør terrasse og have til en fryd for øjet. Vi vil nu gerne give dig et par informationer og et par tips om materiale og pleje.

Hvad er rattan-møbler?

Moderne rattan-møbler bliver som regel ikke længere fremstillet i ægte rattan, men derimod i polyrattan. Dette er et kunststoffiber, hvor kvaliteten af de fremstillede havemøbler bestemmes af fletværket. Polyrattan står for "polyethylen rattan" og er et kemisk materiale. Disse fibre er meget modstandsdygtige og svære at rive i stykker. Selv med en diameter på få millimeter kan de klare en belastning på op til 10 kg. Det afhænger af kvaliteten af det kunststof, man bruger, hvor modstandsdygtige fibrene er. Billige rattan-møbler bevarer deres stabilitet i længere tid, mens kvalitetsfibre er mere elastiske og har en højere UV-resistens. Materialet absorberer næsten ingen fugt og er ikke vandfølsomt. Polyrattan findes i forskellige modeller med runde eller flade fibre, og herudover findes der også forskellige overfladestrukturer. Udseendesmæssigt er flettematerialet næsten ikke forskelligt i forhold til ægte rattan. Produkter fremstillet i det kunstige flet er 100 % genanvendeligt og skåner miljøet. Der findes Polyrattan-møbler for enhver pengepung og behov. De egner sig både til terrassen og haven, men også til indendørsbrug. Uanset om du vælger en stol, en sofa eller et loungesæt i rattan, så er producentens tilbud meget omfangsrigt og opfylder alle ønsker. Polyrattan-møblernes elegante mørke naturdesign kommer særligt godt til sin ret, hvis det bliver spicet op med ensfarvede eller forskelligfarvede puder.

Hvordan plejer og vedligeholder man sine rattan-havemøbler?

Stole, borde, liggestole eller bord- og stolearrangementer og loungesæt i polyrattan forskønner enhver have og terrasse. For at kunne have glæde af dem længe, bør du også pleje dine rattan-havemøbler. Én mulighed er læderpleje. Put en lille klat i en forstøver og sprøjt møblerne jævnt til med det. Tør efter med en tør klud. Rattan-møbler beholder deres smidighed og har en længere levetid, når man giver dem den behandling. Du må dog ikke putte det på for tit, da for meget fugtighed kan gøre møblerne porøse. Hvis rattan-havemøblerne opbevares i fri natur, anbefales det at bruge et beskyttelseskappe til dem, så de er beskyttet mod fugt. Hvis man har et redskabsskur eller en kælder til rådighed, kan havemøblerne overvintre der. Det anbefales at give dem en ekstra intensiv pleje to gange om året. En særlig rattan-olie masseres ind i møblerne med en klud, og rattan-lak giver ekstra beskyttelse. Før du går i gang med at pleje dine rattan-møbler, er det vigtigt at gøre dem grundigt rene, da der eller kan sætte sig skidt fast i olien eller lakken på rattan-møblerne.

Hvor lang tid kan polyrattan-møbler holde?

Polyrattan-havemøblernes holdbarhed afhænger først og fremmest af, hvor de står, og hvordan de bliver opbevaret i vintermånederne. Hvis hverken din skammel, din liggestol eller dit loungesæt står i direkte sol, så kan de i hvert fald holde mellem seks og otte år. Holdbarheden afhænger af kvaliteten af polyrattan-fibrene. Levetiden forlænges, hvis de bliver opbevaret et tørt sted i vintermånederne. Så vil de uden problemer kunne overleve i ti til femten år. Regelmæssig pleje og rengøring bidrager til en længere levetid på polyrattan-havemøblerne. Din rattan-lounge, rattan-sofa og alle dine andre rattan-møbler vil skinne på ny. Kunststoffet er rigtigt nok skidtafvisende, UV-stabiliseret og er ikke følsom over for temperatursvingninger. Opbevaring i redskabsskur, kælder eller havehus forlænger levetiden.

Hvordan gør man rattan-møbler rene?

Alt efter hvilke vejrpåvirkninger dine rattan-havemøbler udsættes for, skal du gøre dit loungesæt tilsvarende rent. Mindre pletter kan fjernes med en blød børste, lidt sæbevand og en fugtig klud. Hvis pletterne er meget kraftige, skal du købe dig et polyrattan-rengøringsmiddel, som fås i en faghandel. Det fjerner pletterne og bevarer den naturlige overflade. Brug helst ikke højtryksrensere eller stive stålbørster, da de kan beskadige overfladen. Du kan nemt og bekvemt bruge haveslangen til at skylle sæbevandet af med og til slut lige kort tørre efter med en klud. Med et specielt kunststofrengøringsmiddel til flet kan du foretage en grundig rengøring. Proceduren er ganske enkel: Havemøblerne tørres af med lidt kunststofrengøringsmiddel, som puttes på en fugtig klud eller en fugtig svamp. Skyl efter med rent vand. Alternativt kan du også sprøjte en meget lille mængde rengøringsmiddel på polyrattan-møblerne. Lad det virke kort og skyl efter med rigeligt vand.

Hvad skal man være opmærksom på ved rattan-havemøbler?

Når du køber havemøbler i polyrattan spiller forskellige faktorer en rolle. Et loungesæt i rattan, stole i rattan, liggestole i rattan eller et bord- og stolearrangement i rattan har alt sammen brug for masser af plads. Et bord- og stolearrangement i rattan bør vælges i en størrelse større, da et bord og fire stole i rattan som regel ikke er nok. En vigtig fordel er også UV-resistensen. Selv hvis du køber et godt materiale, er der ingen livslang garanti for møblernes modstandsdygtighed, da de vil blive afbleget med tiden. Vær opmærksom på, om produktet har et kvalitetsbevis, når du køber det, og spørg ind til hvilket kunststofflet det nøjagtigt drejer sig om. Der skal også kastes et blik på belægningen, da det er vigtigt med en belægning, der kan klare meget. Der skal ikke kunne trækkes noget fugt ind. Måden de enkelte elementer er sat sammen på er også afgørende, og gode møbler i rattan er sat sammen med trætappe og rawlplugs. Hvis der er brugt jernsøm, skal man regne med, at de med tiden vil ruste.