Polermaskiner

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material
  1. 699 kr
    UVP 1.270 kr.
    (95)
  2. 749 kr
    UVP
    (91)

En omgang højglans til værkstedet - hvad hjælper det med en polermaskine?

For at kunne gøre den beskyttende og flotte lak på en bil eller en motorcykel så god som ny er en polermaskine et værktøj, der gør det meget lettere at putte polish på, end hvis det skulle gøres i hånden. Et lille sammendrag om maskinernes forskellige aspekter og deres anvendelse vil lette købsbeslutningen.

Hvad kan en polermaskine hjælpe med?

Polermaskiner egner sig til at give nyt liv til lakken på diverse overflader. Mens de langsigtede påvirkninger fra miljøet, støv, sand og andre stoffer får lakken til at falme, vil overfladen igen komme til at skinne ved at påføre noget velegnet polish, og den beskyttende virkning bliver derved fornyet. Når du polerer, kan du også fjerne små ridser helt uden at skulle have gang i en ny autolakering. Forskellene i opbygningen, funktionerne og effekten bestemmer, om maskinen egner sig til professionelle eller til hjemmeværkstedet.

Hvad er det rigtige omdrejningstal for en polermaskine?

Det optimale omdrejningstal for en polermaskine til motorcykel eller bil kan indstilles til forskellige hastigheder. Til at begynde med bør omdrejningstallet indstilles til et niveau på under 1000 omdrejninger pr. minut for at kunne lave en jævn fordeling af polishen. Et for højt omdrejningstal i kombination med for rå polerpuder er ikke godt for lakken.

For polermaskiner med rotation er et omdrejningstal på max. 3000 o/min. passende, da de her maskiners effekt er mere intensiv end de andre excentriske maskiner. For en excentrisk polermaskine kan en effekt på over 6000 o/min. være helt igennem fornuftigt, hvilket forbindes med den særlige funktion. Det rigtige omdrejningstal afhænger af hårdheden og størrelsen på polerpuderne. For at opnå den rene effekt af polishen bør der startes op med lave omdrejninger. På den måde kan man finde den passende hastighed til den pågældende polish.

Hvad er en excentrisk polermaskine?

En excentrisk polermaskine bruger ud over roterende bevægelser også vibrerende bevægelser, altså en svingende bevægelse på selve polerskiven. Denne bevægelse ligner den naturlige bevægelse, man ville lave, hvis man gjorde det med hånden, og den opstår enten ved hjælp af den såkaldte tvungne drift eller centrifugalkræfter. Den excentriske polermaskine er mindre effektiv end en rotationsmaskine, hvilket ikke er et negativt aspekt. På grund af den langsommere bevægelse er der mere tid til at afprøve virkningen. Overfladens temperatur bliver også ved med at være i den lavere ende, hvilket desuden er med til at nedtone hologrameffekten, altså de her runde cirkler i lakken, som kan ses i solen. Maskinerne hjælper nybegyndere med at kunne blive fortrolige med håndarbejdet. Hvis man hele tiden får sin excentriske polermaskine til at yde sit max og dermed belaster den meget, kan man senere skifte over til en rotationsmaskine.

Hvad skal en polermaskine kunne?

En polermaskine skal kunne sætte den skive i bevægelse, som sidder på maskinen, på forskellige niveauer. Maskinerne kører enten over et kabel eller et batteri. Maskiner, som får deres energi fra et batteri, har store fordele på grund af den fleksible måde, man kan arbejde på. Polermaskiner bør have en skive, der kan skiftes ud, og som kan monteres med de såkaldte polerpuder, polerlæder og polerskind i forskellige størrelser og styrker. Nogle maskiner har sådan en fornuftig sikkerhedsforanstaltning, som forhindrer, at maskinen kan tænde af sig selv, hvis nu strømnettet skulle strejke og lige pludselig komme tilbage igen.

Hvilken skive skal polermaskinen have på?

Når du polerer med polermaskinen, bliver der brugt en skive, der kan skiftes ud, og som kan fordele den flydende polish og sætte maskinen i bevægelse. Når det bare drejer sig om en opfriskning, hvor der ikke skal fjernes nogen ridser, så er det nok at bruge de bløde polerpuder. Hvis der skal udbedres ridser, skal der bruges grove polerpuder, hvor lakken helt bliver fjernet på nogle bestemte områder. Dette er nødvendigt for at kunne bryder kanterne rundt om ridserne rent optisk og for at kunne blegne dem.

Også størrelsen er afgørende for effekten, hvor store polerpuder til en rotationsmaskine er velegnet til at intensivere effekten. For en excentrisk polermaskine er det sådan, at mindre polerpuder får effekten til at stige, da de vibrerende bevægelsers indflydelse bliver svækket. Gode modeller leveres med et par enkelte skiver som tilbehør.

Hvilket polermiddel har man brug for til en polermaskine?

Polermiddel findes i flydende form på flaske eller også som polish-paste. Det er et subjektivt spørgsmål, hvilket polermiddel der har den bedste effekt, når du polerer med polermaskine. Forskellige midler egner sig til forskellige lakker. Typen af polish er også udslagsgivende. Der skal bruges andre midler til at lave højglans end til at lave finslibning. Også sammensætningen af indholdsstoffer er et spørgsmål om tro. Nogle sværger til voks, når der skal laves opfriskning, mens andre sværger til nanoteknologi og acryl. Til at starte med anbefales det at finde det rigtige produkt til at polere med ved at kigge på indholdet på emballagen.

Hvordan polerer man med en polermaskine?

Først skal køretøjet gøres grundigt rent, og så skal alle kunststofdele som gummiet på vinduerne og plastikken på kofangeren tages af. Hvis der bliver poleret med de dele på, bliver køretøjet misfarvet. Herefter smøres polishen jævnt på med polermaskine med en passende polerpude eller en ren klud.

Kontrollér om din polermaskine ser ud til at have nogen skader og start med et lavt omdrejningstal. Når du polerer, er det vigtigt at lave udstrakte bevægelser og ikke at opholde sig for længe på hjørner og kanter. Hvis der bliver poleret for længe på dem, kan der opstå forskelle i udseendet i sammenligning med de store flader.

Efter du har poleret med maskinen, skal du bruge en blød, tør klud til den afsluttende finslibning. På den måde blive de sidste ujævnheder fjernet. Det spiller ingen rolle, om polermaskinen skal bruges til bilen eller til motorcyklen.

Hvad skal man være opmærksom på ved en polermaskine?

Før man køber en polermaskine til sin bil eller motorcykel anbefales det at søge efter testresultater for konkrete polermaskiner til biler. Den virkelige effekt kan kun erfares i praksis. Alle maskiner i sortimentet bør være forsynet med de europæiske normer. Der tilbydes også masser af tilbehør, hvis du køber de gode maskiner, og det er ofte en del af den samlede levering. Skiverne og andet tilbehør bør ikke være så svære at udskifte.

 

Facit for købsbeslutningen: Nybegyndere vælger en excentrisk polermaskine, der leveres med mange forskellige slags polerpuder som tilbehør og måske også med et par prøver på polish. Hvis man gerne vil starte direkte med en polermaskine til biler fra kategorien rotationspolermaskiner, bør man lægge vægt på at købe en maskine, der også kan garantere lave omdrejninger på under 3.000 o/min. Også maskinernes lydniveau spiller en rolle, når du polerer. Det anbefales at bruge høreværn, hvis maskinen har et højt lydniveau. Kvaliteten af maskinens forarbejdning og kvaliteten af alt tilbehøret skal også kontrolleres. Gode polermaskiner bør have en effekt på mindst 700 watt og bør kunne lave mindst 2000 omdrejninger pr. minut.