Transformere

Filter
Farvegruppe
  1. beigeblåbrunfarvetgennemsigtiggrågrøngulguldhvidlillalyserødorangerødsortsølv
Materiale

Jævnstrøm bliver til vekselstrøm – med en transformer

Vekselrettere bliver også kaldt invertere eller spændingstransformere. Det drejer sig her om et teknisk apparat, der konverterer jævnstrøm til vekselstrøm. En transformer kan anvendes overalt, hvor der er brug for vekselstrøm, men hvor der kun er en strømkilde med jævnstrøm til rådighed, f.eks. i form af et bilbatteri. For også at kunne bruge dine elektriske apparater som fjernsyn, bærbar computer eller kaffemaskine på vanlig vis, når du er på farten, har du brug for en såkaldt spændingstransformer, der kan omsætte 12 eller 24 volt jævnstrøm til 230 volt vekselstrøm – f.eks. i en autocamper, campingbus, i kolonihaven eller på en båd.

Hvad du skal være opmærksom på ved køb af en transformer

Når du skal vælge din spændingstransformer, skal du være opmærksom på dens konstante udgangseffekt: Den beskriver den effekt, en inverter kan tilvejebringe inden for et fastlagt tidsrum. En transformer kan kun ramme sin spidseffekt i kort tid, for ellers vil apparatet overophede. Sådanne kortvarige spidseffekter er der f.eks. brug for til at få ældre apparater eller motordrevne apparater op at køre. Jo højere transformerens virkningsgrad er, jo mindre belastes jævnstrømkildens batteri. Gode spændingstransformere har en virkningsgrad på 80 til 95 procent. For at kunne skabe 100 watt vekselstrømsforsyning har sådan en transformer brug for 105 til 125 watt jævnstrømsforsyning.

Transformere til solcellesystemer

Hvis man har et miljøvenligt solcellesystem, så har man brug for en transformer til at kunne omsætte solcellemodulets jævnstrøm til vekselstrøm. Strømmen bliver så ledt ind i det offentlige strømnet. Herudover har inverteren det overordnede ansvar for at styre og overvåge solcellesystemet. Den sørger for, at solcellemodulet arbejder optimalt og kontrollerer samtidig strømnettet, så alle sikkerhedskriterier altid overholdes.

Registrering nyhedsbrev
© tectake   |   Alle priser er inklusiv moms og fragt

Forsendelsesinformationer:Vi afsender din ordre samme dag, som du bestiller den, hvis: