Husfacade, Vinduer & Døre

Husfacaden – førstehåndsindtrykket af dit hjem

Give dine gæster godt førstehåndsindtryk af dit hjem ved at byde dem velkommen ved en stilet indgang. tectake har det nødvendige udstyr for at få husfacaden til at fremstå ny og elegant: Postkasser, husnumre, dørhåndtag, vinduesgreb og baldakiner. Selvom der bliver leveret mindre og mindre post, er postkassen stadig en essentiel del af huset, der kan være med til at sætte tonen for husets stil. Et husnummer gør det nemt for dine gæster at finde frem til det rette hus, når de skal besøge dig første gang. Ikke mindst giver nye dørhåndtag og vinduesgreb en følelse af et nyt og stilet look, både inden- og udendørs. En baldakin kan være mere til at sætte prikken over i’et ved indgangen til dit hjem, og holde gæsterne tørre imens de venter på, at du åbner døren.

Hvad er en baldakin?

En baldakin er et udhæng der kan være fremstillet i træ, plastik eller lignende, som er understøttet af stolper i hjørnerne. Formålet med en baldakin er at skærme for sol, regn- og snevejr. De er almindeligvis fæstnet til væggen henover døre, vinduer eller lamper. Andre baldakiner kan være fristående for eksempel over en seng, hvor de har til formål at beskytte mod støv.

Baldakin til hoveddøren

En baldakin over hoveddøren beskytter mod vejret på vej ind og ud af hjemmet. Et baldakin udhæng over døren skaber plads til at kunne slå paraplyen op, når det regner. På vej hjem giver baldakinen også læ til at kunne finde hoveddørsnøglerne frem. Om vinteren er du sikker på, at sneen ikke falder for tæt på hoveddøren, og du undgår dermed isglatte fliser eller trappetrin. Hvis postkassen sidder tæt ved hoveddøren bliver det samtidig mere bekvemt at hente posten indenfor uden at blive avisen bliver gennemblødt.

Forskellen op baldakin og markise

Til forskel for en baldakin er en markise er lavet af et blødere materiale som lærred eller kunststof og hænger ofte over terrassen eller foran en butik. Den kan rulles op på en stang, når den ikke skal bruges ved hjælp af enten et håndsving eller et automatisk system. Markiser bruges til at dække for solen, men kan i nogle tilfælde også bruges til at skærme for regnen.