Tv ophæng

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material

Spar plads og gør stuen sikrere med vægmontering af TV'et

"Større, skarpere, bedre", det er mottoet for moderne fjernsyn. Kvalitetsfladskærme leverer knivskarpe billeder og enorme skærmflader for at gøre biografoplevelsen i hjemmet perfekt. Der er dog et problem: Disse hightechapparater fylder en hel del. Hvis fjernsynet står på et TV-møbel, er der fare for, at det vælter, for eksempel hvis nogen kommer til at støde ind i det. Her kan en ophæng til TV'et være en løsning. Det gør det muligt for dig at fastgøre dit fjernsyn sikkert på væggen. Nogle modeller kan endda bøjes, drejes og vippes – på den måde får du et godt udsyn til TV'et fra alle vinkler.

Målestokken for alt vedrørende vægmontering af TV hedder VESA

Den korrekte VESA-standard er afgørende for dit valg af Tv ophæng. VESA står for „Video Electronics Standards Association“. Det er en organisation, der har fastsat den uniforme standard for montering af billedskærme på vægge, lofter og borde. Afhængig af dit apparats mål og vægt bestemmer denne standard mindst fire gevind til skruer. Også afstanden mellem skruerne fastsættes af VESA-standarden. Angivelserne af dit TV's VESA-standard finder du under apparatets tekniske data, altså for eksempel i brugsanvisningen.

Sådan finder du den passende ophæng til dit TV

Før du bestiller din Tv ophæng, skal du måle afstanden mellem skruehullerne, veje apparatet og tjekke målet på billeddiagonalen. Ved hjælp af disse tre oplysninger finder du let en passende Tv ophæng til dit TV. For selv ikke VESA-konforme TV-apparater kan anbringes på en standardiseret holder ved hjælp af en adapter.