Barnevogne

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material
  1. 219 kr
    UVP 335 kr.
    (91)

Barnevogn - sikkert på farten med alt, hvad du ejer og har

Når der er en lille ny på vej, skal alle kommende forældre på et eller andet tidspunkt beslutte sig for, hvilken barnevogn de vil have. Der findes et stort antal af modeller, og prisforskellene kan godt være betydeligt store. Vi har derfor sammenfattet en lille håndfuld gode råd om emnet.

Overvejelser forud for køb af barnevogn

Det bedste vil være, at du allerede indretter børneværelset, mens du er gravid og samtidig finder en god barnevogn. På den måde vil du være rigtig godt forberedt, når din lille prins eller prinsesse endelig kommer til verden - og det sker som bekendt nogle gange hurtigere end planlagt.

For at kunne vælge den rigtige barnevogn skal du stille dig selv nogle spørgsmål forinden: Hvilket slags underlag vil du som oftest køre afsted på? Små hjul i plastik egner sig godt til et jævnt underlag af asfalt, mens store gummihjul muliggør en jævn kørsel på selv ujævne skov- og grusstier. Hvis du vil være meget på farten med din baby, har du brug for en behændig barnevogn, der uden problemer kan slås sammen og opbevares i bagagerummet.

Hvis man bor flere etager oppe, ikke har elevator og derfor ofte skal bære barnevognen, skal man vælge en model, der ikke vejer så meget. Ønsker du at bruge din barnevogn i så lang tid som muligt, eller vil du senere skifte din nyfødtes barnevogn ud med en klapvogn? Planlægger du at få flere børn, som også senere skal kunne bruge barnevognen? Og naturligvis: Hvor mange penge vil du give for din drømmebarnevogn?

Din checkliste til køb af barnevogn

Uanset hvilken model du vælger at købe, så bør du ikke give afkald på nogle helt elementære ting: En kvalitets barnevogn er certificeret og testet af TÜV eller GS, som står for kontrolleret sikkerhed. Den skal være robust, stabil, og parkeringsbremsen skal fungere upåklageligt. Et justerbart håndtag og et stel, der let kan klappes sammen, gør det nemmere at håndtere barnevognen. Betrækket bør være vejrbestandigt, åndbart og let at gøre rent. Stoffet må under ingen omstændigheder lugte kemisk.

Klassisk barnevogn eller kombibarnevogn?

En klassisk barnevogn har store lufthjul og en god affjedring. Den kan bruges fra den dag, barnet bliver født: Den indbyggede henholdsvis babylift eller voksipose kan tages ud, så du meget nemt kan være på farten med din lille ny. Denne barnevognsmodel egner sig til alle, der foretrækker et traditionelt udseende uden for meget sniksnak.

En yderligere fordel: Klassiske barnevogne har masser af opbevaringsplads til bleer, flasker og indkøb. Denne model anbefales dog kun til børn på op til tolv måneder gamle. En kombi barnevogn kan du bruge i væsentligt længere tid: En kombivogn har et klassisk barnevognsstel, men som kan varieres med forskellige ekstra moduler. Sådanne 3-i-1-modeller indeholder som regel en autostol til baby, en lift og et sportsstel.

En kombibarnevogn kombinerer alle fordelene ved en klassisk barnevogn med en klapvogns fordele. På den måde kan du bruge den fra din søn eller datter bliver født og indtil børnehavealderen. Det forudsætter selvfølgelig et robust stel, der let kan manøvreres ved hjælp af et par drejelige hjul. På den måde kan du være mobil, selv når din lille ny med tiden bliver større og tungere.

Klapvogn, sportsbarnevogn eller babyjogger?

Så snart din lille pode kan sidde sikkert selv og gå, kan du gå fra barnevogn over til en lille, behændig klapvogn. Disse barnevognsmodeller til de større børn egner sig først og fremmest til korte ture på jævnt underlag og har masser af komfort. Der findes fx modeller med justerbart ryglæn, polstret sæde og praktisk solsejl. Kvalitetsklapvogne er ekstremt lette og kan uden problemer klappes ud og klappes sammen - oftest med kun en hånd. Og: Mange børn elsker, at de selv kan kravle ind og ud af en klapvogn.

Sportsbarnevognen ligner klapvognen meget: Også denne barnevognsmodel kan let klappes sammen, men er oftest lidt tungere og dermed også mere stabil end en klapvogn. Derfor kan du også uden problemer køre med sportsbarnevognen på ujævnt underlag. Sådan en model anbefaler vi som en nummer 2 barnevogn efter den klassiske barnevogn, når din lille ny kan sidde sikkert selv og ikke mere vil ligge ned hele tiden.

Babyjoggeren er også en slags sportsbarnevogn og egner sig rigtige godt til de sporty forældre: På grund af dens stabile, men dog også meget fleksible konstruktion kan joggeren bruges til de meget hurtige gå- eller løbeture mm. Den gode affjedring sørger for, at din lille pode også sidder sikkert og behageligt, når I tager på ture ud i naturen, fx på ujævne skovstier. Denne model af barnevogn på tre hjul anbefales til børn fra et år.

Tilbehør til din barnevogn

Hvis du har udvalgt dig en barnevogn, kan du begynde at lede efter tilbehør, der passer til. Det er fx praktisk med en kørepose foret med blød lammepels, som holder din baby varm om vinteren.

Du kan tage et kvalitetsregnslag i gennemsigtigt kunststof over din barnevogn, når det regner kraftigt, og det blæser ikke væk selv ved stærk vind.

Du har brug for en paraply eller et solsejl til sommeren for at beskytte din lille pode mod solens intense stråler. Irriterende myg og hvepse kan også forstyrre dine køreture med barnevognen om sommeren - her hjælper et passende myggenet. Har du et ældre barn, der endnu ikke kan gå de helt lange ture, så er et trinbræt til barnevognen en god idé: Det sættes fast på stiveren mellem de to baghjul, så de små trætte eventyrere sammen kan lade sig skubbe afsted af mor eller far via barnevogn.

Barnevognen skal passe til det liv, du lever

Mens kvinderne ofte interesserer sig for barnevognens design, er mændene mere interesseret i de tekniske detaljer. Begge dele har sin berettigelse, men det vigtigste er dog, at du vælger en barnevogn, der passer til dine livsomstændigheder. Hvis man bor på landet og ofte kører i ujævnt terræn, har man brug for en anden barnevogn end en byboer. Og mens bilejere bør vælge en model, der kan være i bagagerummet, har togkørere mere brug for en let og praktisk barnevogn. Grundlæggende er det sådan, at hvis du investerer i kvalitet, så vil du og din lille ny og have glæde af barnevognen i længere tid. Og hvem ved: Måske melder nummer to snart sin ankomst ...?