Fotoudstyr

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material

Fotoudstyr til hobbyfotografer og professionelle

Elsker du at tage billeder? Er dit fotoudstyr dit kæreste eje? Beder dine venner dig ofte om at tage et billede af dem til deres ansøgning? Så er det tid til at overveje at få dig dit eget fotostudio. Med det rigtige udstyr kan du nemlig få meget mere ud af dine billeder - og hvem ved: Måske har du de rigtige forudsætninger til at blive prof?

Vælg den rigtige baggrund til dit fotostudio

Når du har fundet det rigtige lokale til dit fotostudio, skal du blandt det nødvendige fotoudstyr blandt andet have installeret et passende baggrundssystem. Det handler om at få installeret et stort lærred, som skal sættes op på væggen eller i loftet. Hvis du også gerne vil kunne filme foran den neutrale baggrund, skal du overveje at anskaffe dig en bluescreen eller en greenscreen. I din post-produktion kan du så sætte en ny kunstig baggrund ind ved hjælp af chroma key-metoden.

Perfekt lys takket være professionel studiebelysning

Blandt mængden af must have fotoudstyr, finder man selvfølgelig også studiebelysning. For at iscenesætte dine motiver har du brug for de rigtige studielamper til dit fotostudie. Proffer bruger for det meste forskellige lysmetoder med en kunstig lyskilde, eksempelvis et blitzlys. Da blitzrørene fordeler lyset i rummet helt ukontrolleret, bruger man forskellige lysmetoder for at fokusere lyset på den oplyste flade. På den måde kan man både påvirke, hvor hårdt lyset skal være, og hvordan skyggerne skal falde. Ud over standardreflektoren hører softbox-systemet til de mest populære systemer inden for studiebelysning. Det er et system, hvor et blødt dække bliver spændt ud på et stangstativ. Det er let at tage det op og ned, og det kan også transporteres uden problemer. På grund af sine store flade laver softbox-systemet et blødt lys. Hvis man tager diffusoren ud, kan lysets hårdhed dog ændres individuelt.