Isterningmaskiner

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material
  1. 1.009 kr
    UVP 1.490 kr.
    (93)
  2. 1.699 kr
    UVP 2.390 kr.
    (90)

Rådgivning om køb af isterningmaskine

Lækre cocktails eller mange drinks smager først rigtig godt, når der kommer isterninger i, og det er ikke kun til sommerfester, men derimod på alle tidspunkter af året. Ofte er der ikke nok plads i frostboksen i køleskabet. Hylderne i fryseren fyldes oftest også med andre madvarer, som isterningerne ikke skal tage pladsen fra. Det er meget omstændeligt at fylde isterningposer eller isterningbakker i plastik op og også at få dem ud igen, og endelig er det ikke særlig hygiejnisk. Når der skal være fest, er det slet ikke nok med isterninger fra køleskabet. De færdiglavede isterninger fra supermarkedet er meget dyre i forhold til og skal også først transporteres hjem. Derfor vil anskaffelsen af en isterningmaskine være et fremragende og praktisk supplement til det hjemlige køkkenudstyr. Med en maskine, der laver lige store terninger, behøver du kun at trykke på én knap, og efter kort tid vil du få perfekte isterninger ud. Isterningernes form behøver ikke altid at være de firkantede blokke, da nogle maskiner også kan lave andre former.

Hvordan virker en isterningmaskine?

Ismaskinerne er ofte ret kompakte og er nogle relativt små maskiner i forhold til deres ydeevne. De har både en vandtank og køle- og varmeelementer. Maskinerne drives af en elmotor. Nogle maskiner kan også sluttes direkte til en vandhane. Dette kan være meget nyttigt, hvis der fx skal laves store mængder isterninger regelmæssigt, som fx på buffeter hvor retterne skal holdes kolde. Isterningmaskiner afkøler vandet indefra og ud. Vandet omgiver kølestængerne og på den måde bliver isen rigtig flot klar. I modsætning hertil foregår fryseprocessen i en fryser direkte modsat, hvorfor isen ofte får et uklart og ridset udseende. Varmeelementet i maskinen sørger for, at terningerne løsner sig og ryger ud i et magasin.

Hvor lang tid tager det for en isterningmaskine?

Det er meget forskelligt fra maskine til maskine, hvor lang tid det tager at lave isterninger. Mange maskiner har mulighed for at lave isterninger i forskellige størrelser, og der kan det være forskelligt for den selvsamme maskine, hvor lang tid det tager alt efter mængde og størrelse på isterningerne. Derfor kan det tage lige fra et par minutter, fx 10 minutter til at lave et mindre antal isterninger, eller helt op til en time eller længere til at lave 500 gram, 750 gram eller endnu større mængder. Nogle maskiner angiver også den mængde is, du kan tilberede inden for 24 timer. Det kan være mængder på op til 12 kilo. Mange maskiner kan slukke automatisk og har displays, så du kan vælge program med mere.

Hvor tit skal man gøre isterningmaskinen ren?

Isterningmaskiner skal ligesom andre køkkenmaskiner, der arbejder med vand, gøres rene og afkalkes med regelmæssige mellemrum. Før du laver isterningerne, bør vandet i tanken udskiftes mindst én gang om dagen af hygiejniske årsager. Isterningmaskinen bør også gøres grundigt ren, inden du tager den i brug, så der ikke kommer noget skidt som reststoffer fra produktionen med ind i isen, der herefter skal spises eller drikkes. Producenterne giver ofte anbefalinger til, hvordan og hvor ofte deres maskiner skal gøres rene. Principielt set bør tanken og magasinet på isterningmaskinen tørres af med en våd klud efter hver brug. Det er vigtigt at bruge en våd klud, så der ikke kommer ridser, hvori der senere kan slå sig en hel hær af bakterier ned.

Hvordan afkalker og gør man en isterningmaskine ren?

Da isterningmaskiner er konstrueret meget forskelligt, bør producentens henvisninger om rengøring til enhver tid følges. De befinder sig ofte i en vedlagt brugsanvisning, der kan indeholde anbefalinger om, hvilket rengøringsmiddel du bør anvende, som fx bestemte afkalkningsmidler. Hvis et afkalkningsmiddel ifølge producenten kan bruges til at gøre maskinen ren med, bliver det ofte anvendt efter dosering, mens isterningmaskinens motor kører. Hvis producenten ikke har anført nogen indvendinger imod det i brugsanvisningen, så kan isterningmaskiner på samme måde som kaffemaskiner og andre køkkenmaskiner der ofte bruger vand, med regelmæssige mellemrum - for det meste med flere ugers mellemrum - gøres rene med en eddikeopløsning eller citronsyre. Det kommer an på vandets hårdhedsgrad, hvor ofte det er nødvendigt at gøre rent. Det kan man få kendskab til hos det vandværk, der leverer vandet, hvis man altså bruger vand fra hanen. Af fx hygiejniske grunde kan der dog også bruges vand uden brus i mange maskiner.

Resultat: En praktisk og hygiejnisk måde at lave isterninger på til en lang række forskellige anvendelser. Isterningmaskinen er den perfekte ledsager i et køkken, når der skal laves ensartede og klare isterninger. Ikke kun når det gælder drikkevarer og cocktails, men også når der skal tilberedes forskellige retter, fx i forbindelse med at der skal laves knust is til forskellige desserter, eller når buffetretterne skal holdes kolde, så er det både meget praktisk, hygiejnisk og i høj grad anbefalelsesværdigt at lave kun den absolut nødvendige mængde isterninger. I hvert fald giver en isterningmaskine dig en fremragende mulighed for at servere iskolde drinks for dine gæster, når du holder fest.