Postkasser

Sort by
Pris
Kategorier
Farve
Material

Ny postkasse – hvad skal du være opmærksom på?

På trods af brugen af sms og mail er det gode gamle brev langt fra uddød. Postkassen er derfor uundværlig for alle husejere. Der findes et stort udvalg af postkasser i alle mulige tiltalende former og farver. Postkasser i ædelmetal eller støbejern, men vi anbefaler også modeller i lettere kunststof. Hvis man vælger en postkasse i træ, så skal man vælge en vejrbestandig træsort. Får du avis? Så kan du supplere med en avisrulle til din postkasse.

Regler om placering af postkassen

Der skal være let adgang til din postkasse for postbuddet – brevindkastet skal placeres 100-120 centimeter over jorden. ”Bekendtgørelse om postvirksomhed og postbefordring" siger, at hvis brevkassen eller brevindkastet ikke er anbragt rigtigt, så kan postbuddet tage posten med tilbage og returnere den til afsenderen. I reglen skal postkasser placeres ved indgangen til din parcel, hvis du bor i villa. Ideelt set under et halvtag for at sikre din post mod fugt, snavs og uvedkommende gæster.

Din ret til en standardpostkasse

Målene på en postkasse følger den fælleseuropæiske standard DS/EN 13724 for udformning af postkasser. Grundlaget for dette er det store standardbrev C4, som skal kunne komme igennem brevsprækken uden problemer og ikke folde inde i postkassen. I øvrigt: I mange gamle bygninger findes der forældede og alt for små modeller.